'Çocuklarınızın arkadaş çevresini ve okula devam durumunu takip edin'

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Bursa İl Temas Görevlisi Murat Sarı, ebeveynlerin çocuklarının arkadaş çevresinin ve okula devam durumunun takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi etkinlikleri kapsamında madde bağımlılığı ile mücadelede önemli görevleri olan anne ve babalara yönelik ?Madde Kullanımı ve Talep Azaltımı' konulu konferans düzenlendi. Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Bursa Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen konferansa anne ve babalar yoğun ilgi gösterdi. Bursa Kent Konseyi Koza Salon'da gerçekleştirilen toplantıya, Bursa Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nde görevli Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temas Görevlisi Emniyet Amiri Murat Sarı konuşmacı olarak katıldı.

Murat Sarı, yaptığı konuşmada, bireylerin madde kullanımına başlama nedenlerini anlatarak, ailelerin davranışları ile çocuklarına örnek olması gerektiğini söyledi. Çocukların arkadaş çevresinin ve okula devam durumunun takip edilmesinin önemli olduğunu belirten Sarı, "Anne ve babaların çocuklarına zaman ayırmasının önemli olduğunu bilmemiz lazım. Çocuklarının boş zamanlarının en iyi şekilde doldurulması gerekir. Testi kırılmadan önce biz polis olarak önlem almak istiyoruz.? dedi.

Ağızdan alınan her uyuşturucu maddenin, önce beyin merkezini, sonra da sırası ile sinir sistemlerini etkilediğini kaydeden Sarı, ?Sinir krizi geçiren kişinin gözü kimseyi görmüyor. 'Bizi kurtarın' diyerek feryat eden yüzlerce, binlerce uyuşturucu bağımlısı insanımız var. Bu iktisadi boyut, para ve sosyal çöküntü meydana getiriyor. Narkotik psikoterapi ilaçları kontrol ederek sonucu kriminalden alıyoruz. Bunlarla yakalanan öğrencinin hayatı sönmüştür. Bu nedenle öğrenci velilerine sesleniyorum. Testi kırılmadan önce çocuklarınıza sahip çıkın." çağrısını yaptı.

Toplumda madde kullanan kişilerin maddeye basit yollarla başladıklarını ifade eden Sarı, uyuşturucu satan örgütlerin tuzağına yeni düşen kişilerin ilk başta bu maddeleri satıcılardan ücretsiz temin etiklerine işaret etti.

Sarı, şunları kaydetti: "Daha sonra vücut bu maddeyi tekrar istiyor. Bunun sonucunda yeni başlayan kişilerde madde kullanım oranı giderek artıyor ve zamanla bu kişiler madde temini için her türlü suça alet edilebilir seviyeye geliyor. Bundan dolayı deneme amaçlı da olsa bağımlılık yapacak bu tür maddeleri asla kullanmayın ve bu tuzağa düşmeyin. Yapılan araştırmalarda, toplum içerisinde madde kullanım yaşı oranının küçük yaşlara isabet ettiğini de görüyoruz. Ailelerin çocuklarına baskı kurmadan göz kulak olmaları gerektiğini unutmamamız lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber